Konsument
LED skateboard

LED I ETT NYTT LJUS

10 ALTERNATIVA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN FÖR LED

Ibland är det bra att tänka utanför LED-lampboxen. Utöver dess standardområde, exempelvis i hemmet eller på kontoret, finns det många andra sätt att använda LED-ljuskällor som du kanske aldrig har tänkt på tidigare. Kanske skulle du vilja lysa upp din klänning för en dramatisk entré på festen? Eller kanske vill du ha en ny accessoar till ditt husdjur? Här berättar vi om 10 roliga och alternativa idéer.

SKATEBOARDS, CYKLAR ELLER SURFBRÄDOR

LED ger både ökad säkerhet och tillför någonting extra till upplevelsen av att surfa på kvällen eller åka skateboard sent på natten. Då LED kan lysa upp hjulen, brädan eller varför inte kanterna, kan de minska risken att du förlorar din utrustning (och dina kompisar) i mörkret. För att inte nämna hur snygg din utrustning blir på film. Du som gillar att surfa kan kombinera brädan med en LED-våtdräkt.

UPPLYSTA VINSTÄLL

Vet du inte vilket vin du ska välja? Den här idén kan göra det enklare för dig. LED-vinställ är särskilt användbara för den som har en vinsamling i källaren, då de inte alstrar värme eller UV-strålning som kan bryta ner de organiska komponenterna i vinet. Vinställen finns i flera olika designer och du kan välja att belysa antingen hyllorna eller flaskorna själva.

LED-HUNDHALSBAND

Aldrig förr har det varit så enkelt att hålla koll på din hund under tidiga morgon- eller sena kvällspromenader. Dessa halsband gör exempelvis att bilförare lättare kan se en hund som har sprungit ut på vägen. Dessutom, eftersom dessa halsband syns på långt håll, är de mycket användbara för bruksdjur, särskilt räddningshundar.

GLÖDANDE KRUKOR

Piffa upp din trädgård med LED-ljuskällor! Från upplysta parasoll till upplysta containrar till dina växter. LED-krukorna är tillgängliga i olika former och storlekar och kommer i flera olika färger. Känner du dig extra äventyrlig kan du testa krukor som ändrar färg.

LED-DUSCHMUNSTYCKE

LED-ljuskällor för duschen drivs av rinnande vatten och är därför först och främst ett designinslag, men de kan också användas för att samla information. LED-duschmunstycken kan ha temperatursensorer inbyggda i dem som indikerar när vattnet når en viss temperatur. Rött ljus (och vatten) betyder att det är för varmt, exempelvis. Det är roligt för både vuxna och barn och speciellt för den som gillar att sjunga i duschen. Lila regn, någon?

LED-duschmunstycke

LED-DÖRRMATTOR

Välkomna dina gäster med en glittrande dörrmatta eller ett budskap skrivet med LED-ljuskällor. Tack vare inbyggda sensorer lyser mattorna upp när någon närmar sig din dörr. Dessa okrossbara, vattentäta och mycket tåliga mattor finns även i Halloween- och julmönster.

TAPET

Belysning på väggen? Det kan du få med detta inredningsinslag. Så fort den är installerad kan du enkelt ändra stämningen i ditt rum - testa en ny färgsättning med endast en knapptryckning. En sådan idé är särskilt användbar för servicebranschen eftersom det gör det möjligt att skapa olika stämningar för lunch, middag och drinkar senare på kvällen.

FESTOUTFIT

Under Metgalan 2016 väckte Hollywoodskådespelerskan Claire Danes stor uppmärksamhet med sin klänning. Hennes high-techoutfit skimrade med en fiberoptik som fick henne att, bokstavligt talat, stå ut på röda mattan. Vill du också känna dig som en stjäna? Med små LED-ljuskällor, en liten batterihållare och nål och tråd, kan du! Eftersom LED är kompakta och inte alstrar någon värme är de den utmärkta accessoaren. Och för männen? Varför inte dekorera kavajslaget eller bröstbuketten med LED-ljuskällor?

TOALETTSTOLAR

Hur är det med dessa? Belysta toalettstolar är mycket enkla att upptäcka om du behöver stiga upp mitt i natten. Du behöver alltså inte längre tända lampan och på så sätt slipper du störa andra. LED-toalettstolarna finns i olika designer, exempelvis nattscener och akvarium.

LED-BALLONGER

På tal om firande är dessa LED-ballonger ett måste till festen. De kombinerar dekoration med belysning och kommer garanterat att bli en snackis. Tack vare att de är små och inte avger någon värme kan LED enkelt sättas in i vanliga ballonger. Blinkande lampor och olika färger bidrar till en extra festlig stämning!

ALLA DELAR AV BERÄTTELSEN I KORTHET

Upplev alla belysningsberättelser

Dela sidan på sociala media