Professionell
Project Hoog Catharijne Utrecht

Enkel belysningshantering på bilparkeringar

Utmärkt energibesparing och enkel installation

Projektfördelar i korthet
 

 • Optimal belysning
  OSRAM SubstiTUBE T8 Connected G2 LED-lysrören har utvecklats specifikt för användning i parkeringshus med flera utrymmen, fabriker, lager och korridorer.
 • Intelligent system
  Tack vare närvaro- och dagsljusdetekteringen möjliggör detta smarta system utmärkt energibesparing.
 • Kundmotivation
  Enkelheten i installationen och den effektivitet som systemet ger gjorde i synnerhet detta till en attraktiv belysningslösning för installatören BAM.
 • Enkel installation
  Professionell trådlös belysningshantering utan behov av programmering eller dragning av nya ledningar.

 

Projektinformation
 

 • Utrecht, Nederländerna, 2020
 • Kund: BAM Bouw en Techniek
 • Projekt: : Konvertering till ett Connected-belysningssystem, bestående av OSRAM SubstiTUBE T8 Connected LED-lysrör och LEDVANCE Connected Sensors i parkeringshuset Hoog Catharijne i Utrecht
 • Tillämpning: Belysning för parkeringshus
 • Teknik: OSRAM SubstiTUBE T8 Connected G2 i kombination med LEDVANCE Damp Proof Housing och LEDVANCE Connected Sensors
 • Produkter: OSRAM SubstiTUBE Connected G2 1500mm 840, LEDVANCE Damp Proof Housing 1500 1x, LEDVANCE Damp Proof Housing 1500 2x, LEDVANCE SubstiTUBE Connected Sensor ST8 HighBay, LEDVANCE SubstiTUBE Connected Sensor ST Low Bay, LEDVANCE SubstiTUBE Connected Sensor Remote

OSRAM SubstiTUBE T8 Connected G2 i kombination med LEDVANCE nya generation av Connected Sensors möjliggör professionell trådlös belysningshantering för parkeringshus, till exempel utan behov av programmering eller dragning av nya ledningar.

Utmaningen

Det är ofta en komplicerad och kostsam uppgift att installera konventionella system med rörelsesensorer i parkeringshus. Detta beror på att nya kablar eller DALI-kablar måste dras, och det finns vanligtvis inga kabelkanaler för detta. Dessutom krävs ofta en separat kontrollenhet för sensorerna.

Lösningen

Connected-belysningssystemet. Resultatet: mer ljus, mer säkerhet och mer effektivitet. OSRAM SubstiTUBE T8 Connected LED-lysrör som är installerade i LEDVANCE Damp Proof Housing kontrolleras trådlöst och kan anslutas via LEDVANCE Connected Sensors baserat på ZigBee 3.0 öppna standard. Fördelen är att man bara behöver ersätta de befintliga lysrören och tändarna med nya LED-lysrör och tändare samt installera och strömförsörja sensorerna.

 Project Hoog Catharijne Utrecht
Parkeringshuset Hoog Catharijne är en perfekt bas för en dagstur till Utrecht. För att uppfylla de modernaste kraven, precis som köpcentrumet med samma namn som ligger ovanpå parkeringshuset, försåg LEDVANCE den här parkeringen med ett helt nytt Connected-belysningssystem på begäran av BAM Bouw en Techniek och i samarbete med Lichtservice Nederland. Resultatet: mer ljus, mer säkerhet och mer effektivitet.

Fördelarna

Tack vare zondimning, närvarodetektering och dagsljusinställning uppnår det intelligenta systemet med OSRAM SubstiTUBE Connected-lysrör betydande energibesparingar jämfört med de konventionella lysrör som tidigare installerats. Med sensorer vid olika ingångar kan Connected LED-lysrören automatiskt växla till full ljusstyrka så snart någon kommer in i parkeringshuset, och tills dess behöver de endast lysa med 20 % av sin fulla ljusstyrka.

Valet föll på Connected-systemet från LEDVANCE, bestående av OSRAM Connected LED-lysrör och LEDVANCE Connected Sensors. Anledningen till detta är den enkla installationen, energieffektiviteten och de låga kostnaderna vid underhållsintervall på upp till 6 år eftersom LED-lysrören lätt kan bytas ut.

Hans Smit från LichtService, Nederland BV

Sammanfattning

Enkelheten i installationen och den effektivitet som systemet ger gjorde i synnerhet detta till en attraktiv belysningslösning för installationsföretaget BAM.
Tack vare den kalla vita färgtemperaturen på 4 000 K är det mycket enklare att se allt i parkeringshuset. Delvis på grund av tillämpningen av LEDVANCE Connected-systemet är inte belysningen på i onödan med 100 % ljusstyrka hela tiden. Parkeringshuset är trots allt öppet dygnet runt.

ALLA BELYSNINGSPROJEKT I KORTHET

 

Inspireras av belysningsprojekt.

Intresserad av relaterat innehåll?

Dela sidan på sociala media