Professionell

FLEXIBLE LIGHTING IN THE NEW SIEMENS CAMPUS ERLANGEN

INTELLIGENT LIGHTING − MAXIMUM FLEXIBILITY

Project benefits at a glance

 • Anpassat efter de lokala förhållandena
  Kundens önskan var att integrera armaturerna i den befintliga innertakskonstruktionen.
 • Flexibel användning
  Belysningskonceptet möjliggör obegränsad flexibilitet och potential för nyttjande av rum och arrangemang av möbler.
 • Intelligent belysningsstyrning
  Armaturerna som är utrustade med sensorer reagerar vid medarbetarnas fysiska närvaro. Oberoende av fastighetsstyrningssystemet tänds och släcks ljuset automatiskt vid behov och ger en konstant ljusstyrka på 500 lux i hela rummet. I starkt dagsljus dämpas belysningen av systemet.​​

Projektinformation

 • Erlangen, Tyskland 2020
 • Kund: Siemens Real Estate
 • Projekt: ny utrustning för kontorsutrymmen på nya Siemens Campus Erlangen
 • Applikation: kontor med öppen planlösning, mötesrum
 • Teknik: LED
 • Produkter: PANEL D/I 1200 UGR 19 DALI 36 W (EAN 4058075144668), LINEAR IndiviLED DIREKT/INDIREKT DALI SENSOR 56 W (EAN 4058075110106)

LEDVANCE-armaturer med intelligent ljusstyrning säkerställer konstant belysningskvalitet och -flexibilitet på kontoret.

UTMANINGEN

När armaturerna till Siemens Campus Erlangen skulle väljas ut medförde de redan befintliga ljudabsorbenterna i taket en särskild utmaning. De nya armaturerna behövde monteras mellan ljudabsorbenterna i taket för att integreras i belysningsdesignen. Dessutom ville Siemens ha armaturer med dagsljussensorer och närvarodetektorer och en jämn belysning, så att ett flexibelt möbelarrangemang i rummet skulle vara möjligt.

LEDVANCE på Siemens Campus Erlangen
LEDVANCE på Siemens Campus Erlangen: Optimala belysningsförhållanden och låg driftskostnad.

LÖSNINGEN

Två olika LEDVANCE-armaturer som erbjöd en pendlad och flexibel montering valdes ut för det här projektet. Armaturen LINEAR INDIVILED DIREKT/INDIREKT kan styras via DALI och är utrustad med sensorer för närvaro- och dagsljusdetektering. Armaturen PANEL DIREKT/INDIREKT som också regleras med DALI-drivdon imponerar med minimalistisk design och homogent ljus. Tysk arbetsplatsreglering kräver att belysningsstyrkan på arbetsplatser uppnår 500 lux, vilket säkerställs av den här belysningslösningen, samtidigt som kundens önskan om flexibel användning av utrymmen uppfylls.

FÖRDELARNA

Stora fördelar med de utvalda armaturerna är hög belysningskomfort med direkt/indirekt ljus, låg bländning (UGR ≤ 19), lågt underhållsbehov och låg driftskostnad. Ytterligare en fördel med LEDVANCE-lösningen är att sensorerna för närvaro- och dagsljusdetektering är integrerade i själva armaturerna. Oberoende av fastighetsstyrningssystemet känner de automatiskt av om rummet används eller inte, och ljuset tänds eller släcks därefter. Dessutom hålls ljusstyrkan konstant på 500 lux. Om dagsljuset utifrån är väldigt starkt reglerar systemet armaturerna efter behov. Detta sparar energi och ger en jämn belysningskomfort. Jämfört med konventionell T5-teknik kan denna kombination spara upp till 63 % energi.

De intelligenta och reglerbara pendelarmaturerna från LEDVANCE
De intelligenta och reglerbara pendelarmaturerna från LEDVANCE möjliggör flexibel användning av utrymmen.

SAMMANFATTNING

Belysningslösningen från LEDVANCE på Siemens Campus Erlangen lever upp till arbetsplatsregleringskraven och ger flexibel och intelligent belysning i kontorsutrymmen för olika ändamål. Armaturerna anpassades till de befintliga arkitekturinslagen och integrerades i det befintliga takkonceptet

ALLA BELYSNINGSPROJEKT I KORTHET

 

Inspireras av belysningsprojekt.

INTRESSERAD AV RELATERAT INNEHÅLL?

Dela sidan på sociala media