Professionell
Radisson Blu Hotel

LED-belysning på Radisson Blu Hotel i Frankfurt

Energibesparing upp till 90%

Projektfördelar en överblick

Belysningslösningarna i sviterna ”Modern Serenity” och ”Classic Monochrome” är en del av ett nytt, sofistikerat inredningsdesignkoncept – den indirekta valvbelysningen ger en hemtrevlig atmosfär och LED-spotlights sätter fokus på den högkvalitativa inredningen. Samtidigt utgör Vintage 1906-ljuskällorna ett vackert designinslag.

Information om projektet
  • Frankfurt, Tyskland, 2017
  • Projekt: Trendiga sviter på Radisson Blu
  • Applikation: Servicebranschen
  • Teknologi: LED-ljuskällor, LED-armaturer, flexibla LED-moduler

Utmaning

De trendiga designsviterna ”Modern Serenity” och ”Classic Monochrome” slog upp dörrarna på Radisson Blu Hotel i Frankfurt under 2017 och är ett samarbete mellan hotellet och inredningstidningen Wohnidee. Sviternas inredningsdesignkoncept tillskrivs JOI-Designs inredningsdesigner. De två sviterna har ett högst individuellt designspråk, men trots de olika designkoncepten finns en röd tråd: den hemtrevliga atmosfären som får gästerna att känna sig som hemma. Belysningen planerades med avsikten att utveckla en belysningslösning som passar in och skapar harmoni i hela designkonceptet och samtidigt öka känslan av välbefinnande.

Belysningslösning

Belysningen integreras harmoniskt i hela designkonceptet eftersom både ljuskällorna, armaturerna och själva ljuset används som designinslag. Medan designarmaturerna i vardags- och sovrum belyser den högkvalitativa inredningsdesignen, får sviternas badrum vackra ljusaccenter tack vare Globe-ljuskällorna från LED Vintage 1906-kollektionen. LED-filamentljuskällorna är tillsammans med PenduLUM-armaturen en riktig retro eye-catcher. Fokus är helt klart på belysningseffekten med LED- spotlights från LEDVANCE som installerats i entré, badrum och kök: den varmvita ljusfärgen gör så att uppmärksamheten riktas mot den moderna inredningsdesignen. Valvbelysningen i badrum och vardagsrum med flexibla LED-moduler under OSRAM:s varumärke ger stämningsfull belysning med sitt behagliga, indirekta ljus.

Radisson Blu, Frankfurt

Det som fick oss att välja LEDVANCE var den service och de produkter som de erbjuder: vi kunde uppfylla alla krav gällande vår ljusplanering tack vare det omfattande one-stop-sortimentet - flexibla LED-moduler och komponenter, moderna LED-ljuskällor och effektiva LED-armaturer.

Heinrich Böhm, JOI-Design

Fördelar

”Vi är riktigt nöjda med belysningseffekten och kvalitén på LEDVANCE-armaturerna”, säger Heinrich Böhm, Senior Designer & Associate på JOI-Design. Med dess varma ljusfärg på 3000K och ett nominellt wattal på bara 6,5W är LEDVANCEs LED-spotlights de idealiska ersättarna för ineffektiva spotlights i halogen – med LED-armaturerna får du 90 % energibesparing jämfört med konventionell teknik, med en livstid på upp till 50,000 timmar (L70/B50). Det fanns också möjlighet att använda spotlights i badrummen tack vare att de finns tillgängliga i IP65. Detta tillåter ett enhetligt designspråk i sviterna.

ALLA BELYSNINGSPROJEKT I KORTHET

 

Inspireras av belysningsprojekt.

Intresserad av relaterat innehåll?

Dela sidan på sociala media