Professionell
Parkering i bästa belysning

Parkering i bästa belysning

FÖRSTKLASSIGT SETT UR ALLA ASPEKTER – LED-BELYSNING FÖR GARAGE

Projektfördelar i korthet

 • Flexibel användning
  Tack vare klämförbindningar med tryckknappar är det lätt att vid behov flytta High Bay DALI CLO-armaturer – du behöver inte lossa och fästa några skruvar.
 • Hög effektivitet
  DALI-drivdonen har dagsljusstyrning vilket ger ytterligare möjligheter till energibesparingar.
 • Perfekt belysning
  Även med en takhöjd på hela nio meter ger våra downlights en jämn och god belysning.
 • Lätt att underhålla
  High Bay DALI CLO LED-armaturerna har en mycket lång livslängd på 80 000 timmar, vilket gör att behovet av underhåll är minimalt.

Projektinfo

 • Höchstadt/Aisch, Tyskland, november 2020
 • Kund: Park4 GmbH
 • Projekt: Nybyggnation av exklusivt parkeringsgarage
 • Tillämpning: Parkering
 • Teknik: LED-teknik
 • Produkter: HIGH BAY DALI CLO, EAN 4058075130654

UTMANINGEN

För nybyggnationen av ett exklusivt parkeringshus i Höchstadt/Aisch ville Park 4 GmbH ha innovativ belysning utformad för en takhöjd på nio meter. Armaturerna skulle harmoniskt smälta in i utformningen av parkeringsgaraget genom en högkvalitativ design och ha lång livslängd så att underhållskostnaderna kunde hållas nere. Därutöver var det av särskild vikt för kunden att ha ett flexibelt system som också enkelt kunde anpassas vid en förändrad användning av lokalen.

LÖSNINGEN

LEDVANCE utvecklade en belysningslösning för parkeringsgaraget med 20 High Bay DALI CLO LED-armaturer som uppfyller kraven i projektet i flera avseenden: Eftersom takhöjden är nio meter ger dessa armaturer perfekt belysning. Tack vare klämförbindningar med tryckknappar är det lätt att vid behov flytta armaturerna och man behöver inte lossa och fästa några skruvar. DALI-drivdonens dagsljusstyrning ger dessutom energibesparingar på upp till 90 % jämfört med konventionella high bay-armaturer.

FÖRDELARNA

Som pålitlig partner hjälper LEDVANCE Park 4 GmbH med omfattande tjänster för belysningsdesign och projektstyrning. Tack vare ljusflödesjustering ger DALI CLO LED-armaturerna även konstant belysningsstyrka under hela sin livstid. DALI 2.0-gränssnittet är också lämpligt för utföranden med dimmer och sensorer. 5 års garanti är också en av de många fördelarna med High Bay DALI CLO.

SAMMANFATTNING

Park 4 GmbH erbjuder bilälskare lättillgängliga premiumparkeringsplatser i olika storlekar.Vid nybyggnationen av ett parkeringshus i Höchstadt/Aisch bidrog LEDVANCE med ett belysningskoncept med 20 HIGH Bay DALI CLO LED-armaturer. Detta är en lösning som till fullo uppfyller kundens önskemål och krav med stor flexibilitet vad gäller armaturernas placering, lågt underhållsbehov, konstant ljusflödeskvalitet och hög energieffektivitet.

Vi har sedan tidigare mycket goda erfarenheter av LEDVANCE-produkter och -projektledning. Därför valde vi LEDVANCE igen för belysningen i vårt nya parkeringshus – och resultatet visar att vi gjorde rätt val den här gången också.

ALLA BELYSNINGSPROJEKT I KORTHET

 

Inspireras av belysningsprojekt.

Intresserad av relaterat innehåll?

Dela sidan på sociala media