Professionell

SÄKER INLÄRNING MED UV-C LUFTDESINFEKTION, MAX-MANNHEIMERS MELLANSTADIESKOLA, GARCHING

UV-C-DESINFEKTION AV LUFT I SKOLOR – EFFEKTIV, FLEXIBEL, ANVÄNDARVÄNLIG

Projektfördelarna i korthet

 • SAMARBETE I LUFTDESINFEKTION INNOMHUS
  LEDVANCE och UV-experten Dr. Hönle AG samarbetar i luftdesinfektion med UV-C-teknik. Utöver den europeiska distributionen av SteriWhite-produktfamiljen omfattar samarbetet även gemensam utveckling av nya UV-C-system för kemikaliefri desinfektering av inomhusluft.
 • TYST OCH ANVÄNDARVÄNLIG
  SteriWhite Air Q600 luftrenare är perfekt för klassrum. Den är enkel att använda, undviker störande luftströmmar och arbetar mycket tyst på 39 dB.
 • LÅGT UNDERHÅLL OCH ENERGIEFFEKTIV
  SteriWhite Air Q600 imponerar med lågt underhåll, energieffektivitet och ”tillverkad i Tyskland”-kvalitet.

Projektinfo

 • Garching i München, Tyskland, 2021
 • Kund: Max-Mannheimers mellanstadieskola, Garching
 • Projekt: UV-C-luftdesinfektion i klassrum
 • Tillämpning: Kontor/skola
 • Teknik: LED
 • produkter: SteriWhite Air Q600 från Dr. Hönle AG

ANDAS UTAN BESVÄR – STERIWHITE AIR Q600 LUFTDESINFEKTIONSENHET FRÅN DR. HÖNLE AG SÄKERSTÄLLER REN LUFT OCH EN HÄLSOSAM INLÄRNINGSMILJÖ I KLASSRUMMET.

UPPGIFTEN

Coronapandemin fortsätter att påverka vår vardag. UV-C-teknik kan spela en viktig roll för att göra många områden av vår dagliga tillvaro bland andra säkrare. Detta är särskilt viktigt för skolor. Max-Mannheimers mellanstadieskola i Garching letade efter en lösning för att göra klassrummen säkrare och bekvämare för eleverna under pandemin genom att desinficera luften.

LÖSNINGEN

LEDVANCE samarbetar i ett strategiskt partnerskap med UV-specialisten Dr. Hönle AG. I detta sammanhang är LEDVANCE den huvudsakliga säljpartnern för produktfamiljen SteriWhite. Enheterna för UV-C luftdesinfektion av återcirkulerad luft i rum är också lämpliga för användning i skolor. I pilotprojektet utrustades därför ett klassrum på Max-Mannheimers mellanstadieskola i Garching med SteriWhite Air Q600-luftdesinfektionsenheter. Endast två SteriWhite Air Q600-enheter är tillräckliga för att skapa en hälsosam inlärningsmiljö i det här klassrummet.

FÖRDELARNA

SteriWhite-enheterna fungerar utan kemikalier och inaktiverar upp till 99,99 procent av virus, bakterier och mögel på ytor inom några sekunder. Effektiviteten, särskilt mot SARS-CoV-2-virus, har bekräftats av externa testinstitut. Dessutom imponerar SteriWhite Air Q600 med en låg ljudnivå på högst 39 dB, modern design och enkel installation och integration: enheten kan monteras på ett stativ, på väggen eller i taket. Luftrenaren kan slås på och av med en knapptryckning.

SAMMANFATTNING

Som ett pilotprojekt vill Max-Mannheimers mellanstadieskola i Garching göra utbildningen säkrare under pandemin genom att använda modern luftdesinfektion. För detta ändamål utrustade LEDVANCE ett klassrum på skolan med kemikaliefria SteriWhite Air Q600-luftdesinfektionsenheter från UV-experten Dr. Hönle AG. Dessa enheter inaktiverar 99,99 procent av de farliga bakterierna i inomhusluften och imponerar med en tyst drift, lågt underhåll och enkel installation och integration.

SteriWhite Air Q600-enheterna är mycket tysta och integreras väl i klassrummets övergripande utseende. Eftersom de kan monteras på väggen tar de inte upp något utrymme i rummet och stör därmed inte undervisningen! Eleverna märker sällan ljudet när enheterna är i drift.

INTRESSERAD AV RELATERAT INNEHÅLL?

Dela sidan på sociala media