Konsument

LED-SOVRUMSBELYSNING

FÖR MYSIGA STUNDER

Sovrummet ska vara en plats för avkoppling och vila. Ljuset spelar en viktig roll i detta. Med en genomtänkt LED-belysningsplan ser du till att rätt ljus finns på rätt plats och omsluter din drömvärld i en ombonad atmosfär. Och din nästa elräkning kommer säkerligen inte att vara en källa för mardrömmar – den senaste LED-tekniken är en mycket mångsidig och ekonomisk belysningslösning.

VIKTIGA DELAR

FÖR DIN SOVRUMSBELYSNING

Sovrumsbelysning
Bygg din plan kring dessa tre pelare:
 
  • Grundläggande belysning behövs så att du på mörka vintermorgnar eller kvällar kan klä på dig i optimal belysning och så att du aldrig missar något när du plockar undan.
  • Områdesbelysning – till exempel på sängen. Glöm inte att inkludera riktat ljus för läsning.
  • Indirekt belysning runt sängen i sovrummet skapar en mysig atmosfär som är perfekt för lite romantisk egentid. Helst bör du använda flera ljuskällor för garderober, byråer eller hyllor. Alternativt kan du använda vägglampor.

STARTA DAGEN VARSAMT

MED LED-BELYSNING I SOVRUMMET

Vi börjar ofta en ny morgon i sovrummet i mörkret och återvänder sedan på kvällen efter solnedgången. En ljus grundbelysning hjälper dig att komma igång på morgonen och ger tillräckligt med ljus på kvällen så att du kan göra dig i ordning för en utekväll. När det gäller nybyggen passar LED-belysning perfekt i sovrumstaket. Fördela individuella spotlights över hela det låga taket för att lysa upp rummet jämnt. Hängande lampor är mer lämpliga för högre takhöjd.

Vårt tips: Du kan få en fin effekt med en diffusor som sprider ljuset från en taklampa i stjärnform över hela taket.

HUR GÖR MAN MED ETT SNEDTAK?

Tack vare LED i sovrummet har det aldrig varit enklare att belysa ett snedtak. Du kan installera individuella spotlights i snedtaket eller hänga en smal ljusskena där det lutande taket möter det platta taket. I långa, ganska smala vindsrum passar flera pendelarmaturer intill varandra mycket bra. De hjälper till att visuellt avskilja sängen från resten av sovrummet.

SE INNEHÅLLET I GARDEROBEN I ALLA LÄGEN

Ytterligare belysning i sovrumsgarderoben är en praktisk idé: Ofta faller ljuset från taklamporna på dig bakifrån, så att din skugga skymmer innehållet i garderoben. Belysning med en rörelsedetektor är en perfekt lösning. Lampan tänds och släcks automatiskt när garderoben öppnas och stängs.

Sovrumsbelysning

TYDLIGT OCH KONCIST

FÅ SVAR PÅ DINA FRÅGOR

1. Vilken färgtemperatur är bäst för sovrummet?

Varmt vitt ljus på 2 700 kelvin är perfekt för mysig sovrumsbelysning.

2. Hur många lumen bör sovrumsbelysningen ha?


Spotlights i taket bör lysa med ett starkt ljus. Planera att använda runt 730 lumen. Det motsvarar den konventionella 60-wattsglödlampan. För att du ska kunna läsa i sängen bör sänglampan ha 350–400 lumen.

DAGS ATT KRYPA NER:

LED-BELYSNING I SOVRUMMET ATT SOMNA TILL

Oavsett om du vill tillbringa lite lugn ensamtid i sovrummet eller planera några romantiska timmar för två ger stämningsfull sovrumsbelysning den perfekta atmosfären. Här är några av de bästa tipsen för att skapa en mysig atmosfär i sovrummet:

  • Längs med sovrumsväggen kan du använda indirekt belysning i form av golvspotlights som strålar uppåt eller vägglampor som strålar nedåt.
  • LED-lister på sänggaveln, längs sidorna av sängen eller under en hylla trollar fram spännande ljuseffekter – styr dem via en app eller fjärrkontroll.
  • Små sänglampor ger tillräckligt med ljus för att kunna läsa. Om de är justerbara kan du även rikta ljuset till rummets hörn.
  • Tycker du om att titta på stjärnorna med din käresta? En belysning som imiterar stjärnhimmeln är en romantisk idé.
  • Fyll ett tomt hörn med en golvlampa som diskret lyser upp det här området i rummet.
  • Det är så enkelt att reglera sovrumsbelysningen via en smartphone eller röstkommando. Säg bara till så dimmas eller släcks vägglamporna när det är dags att sova.
Dröm sött med elegant utformad sovrumsbelysning och sök på nätet efter rätt LED-glödlampor för just din belysningsplan.

lämpliga produkter FÖR DIN sovrumsbelysning

Dela sidan på sociala media