Konsument

TIPS FÖR SMARTARE LED-UTOMHUSBELYSNING
RUNT DITT HEM OCH DIN TRÄDGÅRD

En genomtänkt belysningsplan för din utomhusmiljö är viktig på många sätt. Ett kallt ljus garanterar säkerheten runt huset medan ett varmt ljus skapar en mysig atmosfär i trädgården, till exempel för en trädgårdsfest eller för att umgås med familj och vänner. Detta kräver en harmonisk belysningsplan. Med eller utan utsmyckningar, klassisk eller modern – ditt hus, din trädgård, din stil. Med den senaste LED-tekniken kan du vinka hej då till överdrivna elräkningar!

EN ÖVERSIKT ÖVER DIN PLAN
FÖR LED-UTOMHUSBELYSNING:

Outdoor lighting
 • LED-armaturer för ytterväggar finns med direkt och indirekt ljus. Vägg- eller takarmaturer för utomhusbelysning lyser inte bara upp uteplatser med energibesparande LED-lampor, utan de är även idealiska för ingångar eller uppfarter. Utomhusbelysning med dubbla ljuseffekter framhäver ditt hem på ett vackert sätt. Tack vare justerbara huvuden kan du till och med få punktbelysning.
 • LED-gångvägslampor finns som lyktor, pollare eller piedestalbelysning. De kommer att lysa upp och vägleda dig längs med en väg eller uppfart. Med utomhusbelysning kan din uteplats ramas in med kostnadsbesparande lysdioder, eller så kan du visa upp dina blomrabatter.
 • LED-ljusslingor är det perfekta sättet att låta kreativiteten flöda för att belysa trädgården. Utomhusbelysningen framhäver inte bara dina trädgård, utan ger även ett behagligt ljus.
 • LED-strålkastare har en hög lyskraft och optimal ljusspridning. De passar exempelvis bra för garagebelysning.
 • Med flyttbara LED-utomhuslampor är du inte beroende av elnätet. De hjälper dig därför att lysa upp mörka hörn av huset och trädgården på ett ögonblick. Välj mellan utomhusbelysning som drivs med batterier eller är utrustad med solcellsteknik.

ENKEL CHECKLISTA FÖR UTOMHUSBRUK – VAD GÖR VAD?


Hitta rätt belysning för alla områden ute:

Ytterväggsbelysning Gångvägslampor Ljusslingor Strålkastare Flyttbara utomhuslampor
Säkerhet och vägledning
Framhävning
Accentuera

VÄLBEHÅLLEN:
SMART LED-UTOMHUSBELYSNING FÖR HEMMET

För stämningsfull vinterbelysning, trevliga trädgårdsfester och ökad säkerhet – imponera inte bara på dina gäster, utan även dina grannar! Smart LED-utomhusbelysning har en dimmerfunktion, justerbara färgtemperaturer från varmt vitt till dagsljusvitt och färgskiftningar (RGBW) som du på ett flexibelt sätt kan styra inomhus och utomhus via en app eller röstkommandon.

Väldesignad utomhusbelysning är särskilt viktig för din och din familjs säkerhet. Som husägare bör du eliminera alla riskfaktorer på tomten, inklusive möjliga ställen att snubbla på. En smart lösning är utomhusbelysning med dagsljussensorer och rörelsedetektorer.

En annan viktig aspekt av smart utomhusbelysning är skydd mot inbrottstjuvar. En sak är nämligen säker: ljus avskräcker tjuvar. Med smarta lösningar för hemmet kan du skydda ditt hem och din trädgård med den senaste tekniken, samtidigt som du sparar energi.

Utomhusbelysning

TYDLIGT OCH KONCIST
FÅ SVAR PÅ DINA FRÅGOR

1. Vilken färgtemperatur ska jag välja för utomhusbelysning?

Utomhusbelysning i varmvitt med en färgtemperatur på upp till 3 300 kelvin ger ett mysigt ljus och passar bra på exempelvis en uteplats och eller i trädgården. För tillräcklig ljushet och säkerhet ger utebelysning i neutralt vitt mellan 3 300 och 5 300 kelvin, vilket är perfekt för ingångar.

2. Vilken ljushet bör min utomhusbelysning ha?

400 till 600 lumen är tillräckligt för en behaglig utomhusbelysning. För en kraftigare utomhusspotlight bör du välja mer än 1 000 lumen.

3. Vilka glödlampor är lämpliga för utomhusbelysning?

LED-glödlampor rekommenderas starkt för utomhusbelysning. De får bra poäng vad gäller energibesparing och har vanligtvis lång livslängd.

4. Vad behöver jag veta om IP-klassificeringar?

Lampor för utomhusbruk ska överensstämma med åtminstone IP44. Om lamporna utsätts för starka vattenstrålar, t.ex. genom en vattenspridare, krävs minst IP65.

LUTA DIG TILLBAKA OCH TA DET LUGNT:
LED-UTOMHUSBELYSNING FÖR AVKOPPLANDE KVÄLLAR

Utomhusbelysning

Ljumna sommarkvällar samlas vänner i en gemytlig atmosfär i skymningens ljus. Att förlänga kvällen på uteplatsen i det stämningsfulla ljuset och bädda in trädgården i dekorativ belysning blir pricken över i:et. Se till att lyckas med din plan genom att använda dig av följande tips:

 • Med individuella spotlights kan du belysa dekorativa detaljer i trädgården och framhäva förtrollande platser. Du kan till exempel belysa enskilda växter med grönt ljus. Skapa semesterkänsla!
 • Lyktor och utebelysning i en enhetlig design som omger din uteplats skapar ett harmoniskt intryck.
 • Med dimbara lampor kan du omedelbart öka ljusheten, till exempel på uteplatsen när ni grillar och äter mat.
 • Indirekta belysningsplaner med LED-lister och spotlights skapar en mysig atmosfär i vardagsrummet.
 • Med moderna golvlampor skapar du fler öar av ljus för en ännu mer stämningsfull känsla.
   

Oavsett om du har utomhusbelysning i antracit, vitt, grått eller i någon annan favoritfärg kan du skapa en individuell belysningsplan för utomhusbruk och få energisnål LED-belysning i hemmet!

LÄMPLIGA PRODUKTER FÖR UTOMHUSBELYSNING

Dela sidan på sociala media